Pedrofon zenekar 2020.09.10 csütörtök

Pedrofon Swing & Rock’n Roll Show Band 2002-ben alakult magyar együttes. Fennállásuk kezdete óta közel kétezer koncertet tartottak, így a Pedrofon Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb rock and roll zenekara.

A Pedrofon együttes 2002 nyarán alakult meg Kosztolicz Péter énekes és szaxofonos vezetésével. A tagok már korábban is zenéltek együtt a Cadillac, Madarak és Lucky Boys együttesekben. Első koncertjüket 2002. november 14-én tartották a Wigwam klubban.

2004-ben megnyerték a SztárGyár, majd 2005-ben a Művészbázis tehetségkutató versenyt.

A Pedrofon műsorának alapját a rock and roll korszak különféle stílusú zenéinek (rock and rolltwistmambó, stb.) hiteles, egyben újszerű előadása adja, de emellett a harmincas-negyvenes évek szvingjét, valamint Komár László és Hungária dalokat is játszanak.

Specialitásuk világslágerek humorosra fordított, magyar nyelvű szövege, pl. IFA megy a hegyen (If I Had a Hammer), Ronda vagy (I’m a Wanderer), Hócsuka (All Shook Up), Bálnaszerű szinyorina (Buona sera signorina), Hagyd békén a magnómat (Bill Haley Mambo Rock), valamint a dalok rock and roll tempóra hangszerelése (pl. Paul Anka Diana című dala). Bob Seger „Old Time Rock and Roll” című dalához Pedro írt magyar szöveget „Jó öreg rock and roll” címmel, a dalt Fenyő Miklós is számos alkalommal elénekelte. Az együttes a 15. születésnapját 2017. október 27-én teltházas koncerttel ünnepelte.